Skrbimo za varnost vaših osebnih podatkov, spoštujemo in varujemo zasebnost vsakega od vas. Podjetje skrbi za tiste osebne podatke, ki jih zagotovijo same osebe. Podjetje jamči zaupnost osebnih podatkov v skladu z zahtevami veljavne zakonodaje.

Sprejete imamo ustrezne tehnične in organizacijske varnostne ukrepe za zaščito osebnih podatkov pred nepooblaščenim dostopom, razkritjem, nenamerno izgubo, nepooblaščeno spremembo ali uničenjem ali drugim nepooblaščenim dostopom; želimo vam zagotavljati, da bodo vaši osebni podatki vedno varni in skladni z zahtevami varstva osebnih podatkov.

Naše internetne storitve se izvajajo skladno z zahtevami glede varstva zasebnosti.

Osebne podatke, ki jih posredujete, bomo uporabili le za izpolnjevanje namena, za katerega smo jih pridobili. Vaši podatki se ne bodo uporabljali za druge namene, ne da bi vas o tem obvestili ali pridobili vaše pisno soglasje, kot zahteva zakon in zakonodaja. Vaših osebnih podatkov ne bomo razkrili nobenim drugim ljudem ali podjetjem, razen v omejenih okoliščinah, opisanih v tem pravilniku ali z vašim pisnim soglasjem.

Vaše podatke bomo hranili, le za čas, ki je potreben za izpolnjevanje namenov, za katere jih zbiramo. Podjetje bo osebne podatke obdelovalo le toliko časa, kot se zahteva, da izpolni namene, za katere so bili zbrani, oz ne dlje od zakonskih zahtev, kadar določijo daljši čas shranjevanja podatkov. Ko vaši podatki ne bodo več potrebni, bodo trajno izbrisati v skladu z veljavnimi zakoni in zakonodajo.

Osebe, ki dovolijo podjetju upravljati s svojimi osebnimi podatki, potrjujejo, da so ustrezno seznanjene s pogoji za zbiranje osebnih podatkov, ki so navedeni v Pravilniku o zasebnosti in nimajo nobenih ugovorov, da podjetje zbira predložene osebne podatke, ter da so podatki, ki jih predložijo osebe, točni in pravilni. Podjetje ni odgovorno za zbiranje in vzdrževanje odvečnih podatkov, če oseba te podatke predloži podjetju.

Ta pravilnik o zasebnosti lahko podjetje od časa do časa enostransko spremeni. Podjetje bo o spremembah tega Pravilnika o zasebnosti osebnih podatkov, osebe obvestilo tako, da bo o tem objavilo obvestilo na spletni strani podjetja.

Piškotki

Piškotek je majhen košček besedila, ki ga vašemu brskalniku pošlje spletno mesto, ki ga obiščete. Spletni strani pomaga, da si zapomni informacije o vašem obisku, kot so želeni jezik in druge nastavitve. To vam lahko olajša naslednji obisk, stran pa bo za vas bolj uporabna. Piškotki igrajo pomembno vlogo. Brez njih bi bila uporaba spleta veliko bolj stresna izkušnja.

Piškotki se uporabljajo v več namenov. Če si želite na primer zapomniti nastavitve varnega iskanja, ponuditi oglase, ki se vam zdijo najpomembnejši, vam pomagati pri prijavi za storitve, zaščititi vaše podatke ali zapomniti nastavitve vaših oglasov.

Upravljanje piškotkov v brskalniku

Nekateri raje ne dovolijo piškotkov, zato vam večina brskalnikov omogoča upravljanje piškotkov, ki vam ustrezajo.

Nekateri brskalniki omejujejo ali izbrišejo piškotke, zato boste morda želeli pregledati nastavitve piškotkov in nastavitve oglasov. V nekaterih brskalnikih lahko nastavite pravila za upravljanje piškotkov na podlagi site-by-site, kar vam omogoča večji nadzor nad zasebnostjo. To pomeni, da lahko onemogočite piškotke z vseh spletnih mest, razen tistih, ki jim zaupate.

Vrste piškotkov

Nastavitve

Ti piškotki omogočajo našim spletnim mestom, da si zapomnijo informacije, ki spreminjajo način, kako se spletno mesto obnaša ali izgleda, kot je vaš želeni jezik ali regija, v katerem se nahajate. Če si na primer zapomnite regijo, vam lahko spletno mesto posreduje lokalna vremenska poročila ali prometne novice. Ti piškotki vam lahko pomagajo tudi pri spreminjanju velikosti besedila, pisave in drugih delov spletnih strani, ki jih lahko prilagodite.

Izguba informacij, shranjenih v nastavitvah piškotka, lahko naredi spletno stran manj funkcionalno, vendar ne bi smela preprečiti, da bi delovala.

Varnost

Uporabljamo varnostne piškotke za preverjanje pristnosti uporabnikov, preprečevanje goljufive uporabe prijavnih poverilnic in zaščito uporabniških podatkov pred nepooblaščenimi strankami.

Procesi

Procesni piškotki pomagajo, da spletno mesto deluje in zagotavlja storitve, ki jih obiskovalec spletnega mesta pričakuje, na primer krmarjenje po spletnih straneh ali dostop do varnih območij spletnega mesta. Brez teh piškotkov spletna stran ne more pravilno delovati.

Stanje seje

Spletna mesta pogosto zbirajo informacije o načinu interakcije uporabnikov s spletnim mestom. To lahko vključuje strani, ki jih uporabniki najpogosteje obiskujejo, in ali uporabniki o določenih straneh dobijo sporočila o napakah. Te tako imenovane “piškotke stanja seje” uporabljamo za izboljšanje naših storitev, z namenom da bi izboljšali izkušnjo brskanja naših uporabnikov. Blokiranje ali brisanje teh piškotkov ne bo naredilo spletnega mesta neuporabnega.

Analytics

Google Analytics je Googlovo orodje za analitiko, ki lastnikom spletnih mest in aplikacij pomaga razumeti, kako se njihovi obiskovalci ukvarjajo z njihovimi lastnostmi. Lahko uporabi nabor piškotkov za zbiranje podatkov in za poročanje o statističnih podatkih o uporabi spletnega mesta, ne da bi osebno identificiral posamezne obiskovalce Googla. Glavni piškotek, ki ga uporablja Google Analytics, je “__ga” piškotek.