Presoje zdravja s trenutno najnovejšo tehnologijo

Z uporabo najnovejše tehnologije, vam na poglobljen način pokažemo, kaj se v tem trenutku dogaja v vašem telesu. Vidimo celostno in še natančnejšo sliko vašega zdravja in zdravstvenih težav.

Celostna presoja, ki temelji na vseobsegajoči tehnologiji, je jedro koncepta Health Optimizing: ta določi, kaj ne deluje pravilno in nato ugotovi tudi zakaj ne.

Zdravstvene težave običajno povzroča kombinacija vzročnih dejavnikov, ki jih ni mogoče popolnoma odpraviti, razen če so odkriti in razrešeni vsi osnovni in večina drugotnih vzročnih dejavnikov.

Health Optimizing klinike ocenjujejo:

 • vzročne dejavnike, ki omogočajo razvoj določenega problema;
 • sprožilne dejavnike, ki sprožijo razvoj problema;
 • in oteževalne dejavnike, ki poslabšajo problem.

Kliknite spodaj, če želite prebrati članek ali prenesti datoteko PDF.

PREBERI ČLANEK

Popolna presoja, ki temelji na vseobsegajoči tehnologiji, je jedro koncepta optimizacije zdravja: določi, kaj ne deluje pravilno in nato ugotovi, zakaj ne.

Zdravstvene težave običajno povzroča kombinacija dejavnikov, ki jih ni mogoče popolnoma odpraviti, razen če so odkriti in razrešeni vsi osnovni in večina drugotnih vzročnih dejavnikov.

Klinike za optimizacijo zdravja ugotovijo:

 • vzročne dejavnike, ki omogočajo razvoj problema;
 • sprožilne dejavnike, ki sprožijo razvoj problema;
 • in oteževalne dejavnike, ki poslabšajo problem.

Naša osnovna presoja je popolna analiza najpomembnejših zdravstvenih dejavnikov. Združuje dovolj parametrov za vzpostavitev homeostaze in je veliko bolj vseobsegajoča od tega, kar je zagotovljeno na drugih klinikah. Osnovna presoja se izvaja z 8 različnimi tehnologijami, vgrajeni v dve napravi. Poleg obsežnega števila neposredno izmerjenih parametrov, se še več dejavnikov lahko izračuna iz primerjave podatkov med različnimi metodologijami za testiranje.

Pomembno izhodišče za reševanje zdravstvenih problemov je preizkus, kako delujejo osnovni procesi v človekem telesu. Nato lahko nadaljujemo z ugotovitvijo, kaj je treba nadalje preučiti z drugimi metodologijami, ki odkrijejo vzročne dejavnike. Vsota vseh teh testov zagotavlja rešitev, za katere je potrebna kombinacija tretmajev za doseganje boljšega fizičnega ravnovesja in izboljšanje funkcionalnih samoregulirajočih mehanizmov.

Presoja zdravja je poleg tega,da z njo najdemo vzročne dejavnike zdravstvenih težav,tudi osnovno orodje za preprečevanje težav, saj daje napotke, o tem kakšna sprememba življenjskega sloga je najpomembnejša za rešitev zdravstevih težav. Dodatno presoja ponuja možnost spremljanja rezultatov zdravljenja in sprememb življenskega sloga preko vizualnih grafov.

Kot del osnovne presoje so številni potencialni vzročni dejavniki,  na celični ravni preizkušeni z edinstveno in najmodernejšo tehnologijo. Meritve so povezane z bazo več sto tisoč vzorcev tkiva, analiziranih z molekularnim spektroskopom.

Naslednji seznam je opis nekaterih glavnih parametrov, vključenih v osnovno presojo zdravja.

 • EKG & VSU (Variabilnost srčnega utripa) za srčno funkcijo
 • VSU za simpatične in parasimpatične živčne sisteme
 • Analiza pulznega valovanja za žilne funkcije
 • Oksimeter za merjenje SpO2, VO2, DO2
 • Biološka impedanca za odstotek maščob in znotraj- in zunajcelične vode
 • Sistemski indikator celične napetosti, prepustnost celic in vitalnost celic
 • EIS za celično aktivnost, presnovo celic in delovanje organov
 • EIS (Elektro intersticijsko skeniranje) za pH tkiv in intersticijskih dejavnikov
 • Spektroskopski test seva tkiv in dejavnikov, na celični ravni
 • Spektroskopski test mikroorganizmov, količine živega srebra in ostalega v telesu
 • EIS + Spektroskopski test pri lokalnih in sistemskih vnetjih
 • Statistična ocena tveganja za kardio žilne težave
 • Popolna ocena avtonomnega živčnega sistema
 • Ocena glavnih dejavnikov glede presnove sladkorjev
 • Statistična ocena tveganja več splošnih dejavnikov zdravja
 • Primerjava vzrokov in učinkov/kompenzacij
 • Navzkrižna homeostazna evaluacija za več sistemov v telesu
 • Nadaljnji preizkus, ki z grafi označujejo potek med testi

Edinstvena tehnologija glasovne analize se uporablja za testiranje psihosomatskih, psiholoških, čustvenih in osebnostnih težav. Meri vse znane pristope da analizira aberacijo glasov, tonov zaporedja, vibracij, harmonije itd.

HD termografija se uporablja za oceno vnetja, ki se nahaja naprimer pod zobom, v mišicah in sklepih, itd. Ta metoda, ki ni invazivna, je idealna za takojšnjo oceno številnih zdravstvenih težav, kot je tudi zgodnje odkrivanje raka na dojkah.

Health Optimizing uporablja takšno HD termografija visoke ločljivosti, kot se uporablja v najboljših bolnišnicah. Večina klinik ima tudi »tehnologijo prelaganja organov«, ki omogoča strokovna in vizualno celovita poročila.

Dinamična termografija se uporablja za nadaljnjo oceno dodatnih dejavnikov. S testiranjem specifičnih točk pred in po temperaturni regulaciji, imamo možnost ugotaviti, zakaj je nekaj nenormalno na predhodni termografiji. S to tehnologijo izvajamo tudi samostojni test za zagotavljanje dodatnih informacij o zdravstvenih težavah,na način,da primerjamo posebne merilne točke z referenčno bazo podatkov.

Za ocenjevanje želodičnih funkcij uporabljamo zlati standard tehnologijo (gold standard): digitalna tabletka se pogoltne, in neprekinjeno pošilja trenutne meritve preko radijskih signalov v računalniško podprt sistem. Zagotavlja natančne odčitke pH, količino želodčne kisline (HCl), proizvodno zmogljivost HCl, čas praznjenja želodca, funkcijo pilorične zapiralke in drugo. To je bistven test za vse, ki imajo želodčni refluks ali prebavne težave.

Poleg tega nudimo edinstvene laboratorijske teste, ki niso na voljo na klasičnih klinikah. To so: urin-peptid analiza, IgG in IgA test intolerance na hrano, profil maščobne kisline itd.

Health Optimizing je specializiran za celostno kombinacijo Hi-tech pregledov, ki merijo skoraj 20 000 pomembnih parametrov. Vsaka meritev je košček velike sestavljanke, ki jo sestavimo skupaj z namenom, da bi dobili celostno sliko vašega zdravstvenega stanja. Šele takrat lahko sprejmemo primerne odločitve o tem, katero kombinacijo zdravljenja priporočimo, da lahko rešimo nastali problem, namesto da bi bili omejeni le na omejevanje simptomov.

ALI ŽELITE NAJTI VZROKE SVOJIH ZDRAVSTVENIH TEŽAV IN JIH REŠITI?
KONTAKTIRAJTE NAS DA BOSTE IZVEDELI KAKO VAM LAHKO POMAGAMO.

© Copyright Health Optimizing